Ung debutant som imponerte i tippeligaens 22. runde

En ung debutant med navn Hammer gjorde sine saker meget godt for Stabæk. "Han overrasket meg. Han så ut som om han har spilt 200 kamper før. Jørgen er definitivt en spiller vi kommer til å ha glede av i åren som kommer" (Veigar Pall Gunnarson).

En annen debutant var 18-årige Juninho som fikk 22 minutter på slutten mot Viking. Juninho representerer et nytt fenomen i norsk toppfotball hvor unge spillere går på lån fra utenlandske til norske toppklubber. Brann opprettet i sommer et samarbeid med et brasiliansk fotballakademiet Club Desportivo utenfor Sao Paulo, og hvor Juninho og hans lagkamerat Diego er utlånt ut tippeligasesongen 2010. Hensikten med samarbeidet er noe uklart, men slik beskriver hovedtrener deres syn på spillerutvikling i Brann. "Vårt hovedfokus innenfor spillerutvikling skal være de guttene vi har i Brann og som finnes i vårt nærområde. Så kommer kontaktene i Brasil i tillegg. Hvis det skulle føre til tilførsel av spillere på A-laget er det en ren bonus", sier Rune Skarsfjord til klubbens hjemmeside.

Så gjenstår det å se da hvor stor bonusen til Brann blir, og om dette er en type samarbeid som flere tippeligaklubber også ønsker å utvikle?

I denne sammenheng er det grunn til å peke på at enkelte synes at spillerutviklingen av norske spillere er relativt god, slik som dagbladets Esten O. Sæther som starter sin artikkel med "Norge er et lite land i versen. Men den er likevel ganske ok når den får fram spillere som Markus Henriksen..."

Kommentarer

Populære innlegg