Kan vi forvente en tippeligastart med mange unge spillere?

Denne uken starter tippeligaen 2011. En fotballsesong som kan bety gjennombruddet for mange unge spillere delvis på grunn av at de fleste tippeligaklubbene fortsatt sliter økonomisk, men også fordi at mange av profilene fra fjorårets serie har reist til andre europeiske ligaer og at andelen utenlandske spiller er drastisk redusert (selv om enkelte påpeker at det er en del gode utenlandske spillere igjen i årets serie). Selv om disse faktorene i utgangspunktet er godt nytt for de yngste spillerne kan dette likevel bety at norsk tippeliga er svekket som produkt, og hvor underholdsningsverdien kan være redusert, ettersom noen av profilene som har dratt naturlig nok har presterte meget godt i fjorårssesongen, noe som igjen kan forverre den økonomiske situasjonen til klubbene. Ola By Rise har i midlertidig gjort et godt poeng ut av at ettersom flere profiler fra tippeligasesongen er borte i inneværende sesong betyr det at unge spillerne får noe mer albuerom med tanke på at de vil kunne få muligheten i flere kamper på rad, uten et for stort press om å prestere fra første kamp. Skal vi tro enkelte oppslag så kan det i midlertidig fort hende at mange tidligere norske profiler, raskt vil havne tilbake i norsk tippeliga, på basis av at mange av våre utenlandsproffer sliter med å få spilletid.

Tar vi utgangspunkt i forsesong kampene så ble det brukt noe som antagelig er ny rekord i forhold til antall unge spillere. Men av erfaring så synker denne andelen når serien starter, slik vi også så klare eksempler på i forsesongen til 2010 sesongen. Det er likevel grunn til å være litt ekstra spent på de første serierundene i 2011 sesongen, for å se om også denne forsesongen var et blaff eller om unggutta virkelig har tatt et innhogg i spilletiden til tippeligalagene. Noen av de lagene vi kan følge ekstra godt med på er Viking og Rosenborg, som har gitt mange unggutter spilletid den senere tid.

Tradisjon tro har nettavisene lagt ut sine spådommer for potensielle unge profilene i tippeligaen, hvor VG, kommer med egne forslag mens Nettavisen formidler supporterledernes spådommer. Ingen av disse har i midlertidig dristet seg på de store overraskelsene, men i stor grad forventet at de spillerne som fikk noen innhopp i fjorårssesongen vil slå til for fullt denne sesongen. Noen som tør å satse på et mer dristig forslag?

Kommentarer

Populære innlegg