Det er tøft å være fotballtalent (i hvertfall innimellom)

For en drøy uke siden vi fikk vi nyheten om at Rosenborg ikke tillot Markus Henriksen å spille den avgjørende kvalifiseringskampen for G19 landslaget pga redselen for totalbelastningen til unggutten. G19 landslaget tapte dessverre kampen mot Serbia og kvalifiserte seg dermed ikke til G19 EM i sommer. Denne saken kan beskrives som et klassisk dilemma mellom klubb og forbund, hvor klubben ofte er den sterke part og velger å benytte unggutten mer selv enn å la han få erfaring fra et EM blant jevnaldrede. Det grunnleggende spørsmålet blir da hva som er hensikten med de aldersbestemte landslagene, om ikke for å få internasjonal erfaring nettopp blant jevnaldrede? På den andre side fikk vi også denne uken relativt sjokkerende tall på andelen aldersbestemte landslagsspillere som har hatt en belastningsskade de siste to årene. Av et utvalg av 17 åringer har hele to av tre hatt en slik belastningsskade. Dette sier en hel del om hvilke belastninger de unge talentene blir stilt ovenfor, ettersom mange av de samme spillerne som blir selektert til å representere Norge også får mye spilletid i tippeligaen. Så kanskje har Rosenborg et godt poeng når de velger å begrense belastningen til Henriksen?

Det kan virke som Rosenborg er dyktige på andre området også ettersom Bakenga etter noe om og men har signert for Rosenborg, til stor glede for Hansen og Eggen som begge har vært litt kritisk til unge spillere og deres lojaloitet de senere ukene. Skal vi tippe på at hele saken var litt mye mediaskapt? Apropo media så hadde de lite å skrive om unge spillere under 22 år i den 6. tippeligarunden, ettersom det var få spillere som fikk spilletid, selv om Sogndal sendte ut på 17 åringen Valsvik fra start mot Viking.

Til slutt skal Strømsgodset ha mye skryt for å ha mønstret et lag med en gjennomsnittsalder på 22,5 år, så gjenstår det å se hvordan klubben klarer å tilpasse totalbelastningen til de unge spillerne. En annen klubb som får skyt for sin kombinasjon av unge og eldre spillere er Lillestrøm som beskrevet som et helt nytt lag denne sesongen, så får vi se hvordan denne kombinasjonen slår ut for sluttabellen. Den som følger med får se!

Kommentarer

Populære innlegg