Forringer unge talenter kvaliteten på tippeligaen på kort sikt?

Enkelte debatter blusser opp med jevne mellomrom. En slik debatt går på om bruken av for mange unge talenter forringer kvaliteten på den norske tippeligaen. Påstanden kommer i forbindelse med en overskrift på adressa.no, som sier at: "Eliteserien mangler de fire store". I artikkelen nevnes blant annet at; "Unge, norske spillere får erfaring og utvikler seg, noe som på sikt er bra for norsk fotball", noe mange av eliterserietrenerne er enig i. Nå sier du kanskje at det er jo ikke det de skriver. Men det er jo det de indirekte skriver, når de mener at unge talenter utvikler seg, altså mer enn de har gjort tidligere sesonger, skal man fortolke artikkelen rett. Svaret får vi ved serieslutt, hvor vi kan sammenligne tallene fra 2009 og 2010. Tall fra 2009 viser at det er få unge talenter under 20 år som får spilletid i Tippeligaen. La oss håpe at eliteserietrenerne får rett når de mener at unge talenter får erfaring og utvikler seg, det er jo tross alt de selv som kan gi denne gruppen spillere spilletid!

At unge talenter får verdifull erfaring stemmer nok bra for i den 7 tippeligarunden var det flere spillere som fikk erfaring. Myklebust (92, Aalesund), Abu (91, Strømsgodset), Elabdellaoui (91, Strømsgodset), Gabrielsen (92, Lillestrøm), Sigurdarson (91, Lillestrøm), Henriksen (92, Rosenborg), Svensson (93, Rosenborg, debuterte fra start), Hedenstad (91, Stabæk), Hammer (91, Stabæk), Aase (91, Stabæk), Drage (92, Tromsø), Ødegaard (93, Sarpsborg 08), de Lanley (92, Viking), Berisha (93, Viking) og Jabbie (93, Fredrikstad), representerer et fullt lag med innbyttere. Andre spillere var til og med avgjørende for resultatet, ettersom Valon Berisha (93) reddet et poeng for viking, mens Fredrik Ulvestad avgjorde kampen med et mål for Aalesund mot Strømsgodset, etter å ha kommet inn som innbytter, et innbytte som ble genierklært av VG.

Et faktum må vi i midertidig forholde oss til i dennne sammenheng, og det er at kun 2 av disse spillerne var med å vinne, mens 4 av spillerne spilte uavgjort og hele 9 av disse spillerne var med å tape for sine respektive klubber. Så kanskje ligger det noe i påstandene på kort sikt, men la oss håpe at tendensen om å bruke unge spillere fortsetter og at disse spillerne får mye god erfaring i tippeligasesongen 2011. Øvelse gjør mester er det noe som heter. Kanskje vi kan håpe på flere seiere i neste runde allerede?

Kommentarer

Populære innlegg