Talenter som viser seg fram i slutten av norsk tippeliga 2011

Tippeligaen 2011 nærmer seg slutten uten at noe er avgjort med tanke på topp og bunn av tabellen. I løpet av sesongen har i midlertidig flere unge spillere etablert seg som fast inventar i startoppstillingen i mange klubber. To eksempler på dette er Vålerengas Håvard Nielsen (18) som kun fikk små innhopp i sesongen 2010, og Yann-Erik de Lanlay (19) som debuterte denne sesongen. I den 23 serierunden viste Håvard Nielsen (18) seg som avgjørende i oppgjøret mot Lillestrøm med sin scoring. Nielsen har absolutt fått sitt gjennombrudd i årets tippeliga med hele 17 kamper fra start og 6 som innbytter. Treneren Martin Andresen har følgende å si om sin elev: "Han er en intelligent gutt. Han er rask, bruker begge bena, har høyden og evnen til å ta mange maksspurter (..) Han har hatt kjempestor framgang i hele år og har tippeliganivået inne".

Også Yann-Erik de Lanlay har vist sine ferdigheter denne sesonen noe som har resultert i utenlansk interesse for de Lanlay (19) på basis av sine 23 kamper og over 1700 minutter. Treneren har følgende å si om sin unge spiller "Vi tok han først med oss til Marbella for to år siden, og siden den gang har han tatt steget godt. Han er en viktig spiller for oss, og det er allerede mange klubber som har ringt og snakket med meg om ham, så det er eingen tvil om hans kvaliteter".


Ser vi på andelen spillere født i 1991 eller senere som startet i den 23 serierunden så holder denne seg stabil med 26 spillere fra start og 14 innbytter. Denne andelen har vært stabil siden den 15 serierunden og viser dermed en klar trend. Hvis vi ser nærmere på hvilke klubber som slipper til de yngste spillerne så varierer dette noe hvor klubber som Fredrikstad, Strømsgodset, Lillestrøm og Rosenborg slapp til 4 spillere i denne aldersgruppen, mens start ikke stilte med en eneste spiller født i 1991 eller senere. Klubber som Tromsø og Vålerenga stilte i denne sammenheng med 1 spiller hver. Av de 8 kampene i den 23 serierunden varierte antallet spillere født i 1991 eller senere fra 4 til 7 spillere, hvor 3 kamper hadde 4 spillere på banen, 3 kamper hadde 5 spillere på banen, mens de siste to kampene hadde henholdsvis 6 og 7 spillere på banen i løpet av kampen.

Kommentarer

Populære innlegg