Er noen dager viktigere enn andre? Sånn med tanke på spillerutvikling altså..

Torsdag 9 mai (2013) er stort sett som de fleste andre torsdager vil jeg tro. Men det ble spilt noen fotballkamper som det (sjelden?) gjøres på en torsdag (kanskje med unntak av Europa League og tidligere Royal League). Men det ble altså spilt forballkamper både i Norge og ellers i Europa. I Norge fikk to femtenåringer litt oppmerksomhet siden de fortsatt går på ungdomskolen, men likevel fikk muligheten til et innhopp i Tippeligaen. Så det er nok bare å legge merke til navnene allerede, (som flere av dere sikkert har);  Sander Svendsen (Molde) og Håkon Lorentzen (Brann). Så veldig spesielt er det kanskje ikke selv om det er noe uvanlig at så unge spillere får muligheten. Men på en annen side er det litt spesielt ettersom spesielt Brann har vært en klubb som ikke har vært veldig kjent for å utvikle mange unge spillere, noe heller ikke Molde var i stor grad før Solskjær sitt inntog i klubben. Personlig gjør dette det enda mer morsomt at nettopp disse klubbene slår til og viser fram sin spillerutvikling til de som måtte være interessert. Begge klubbene jobber nå veldig systematisk innenfor dette feltet.

Disse spillerne var i midlertidig ikke de eneste spillern som fikk noe oppmerksomhet denne torsdagen. Vi hadde to 20-åringer som spilte cupfinaler i henholdsvis Belgia og Nederland, hvor førstemann gikk tapende, mens andremann gikk seirende ut av disse finalene. Etter en periode hvor norsk toppfotball ikke har eksportert så mange spillere verken unge eller etablerte, er det en trend til at stadig flere unge spillere drar utenlands. En forklaring kan være at det er blitt et tøffere Europeisk marked for kjøp og salg av da også unge spillere, hvor man er avhengig av å hente spillerne tidligere for å slippe å betale for mye for spillerne. Et av de nærmeste tilskuddene i denne sammenheng er en 20-åring som presterer for Viking, skal vi tro Dagbladet, som hevder at  hele Europa følgermed på hans prestasjoner.

Også i Tippeligaen er det flere unge som viser seg fram, da kanskje både med positivt og negativt fortegn. En 21-åring sikret uavgjort mot serielederen, mens en annen 20-åring ble tatt for filming. Jeg har forstått det slik at enkelte mediaanalytikere hevder at all pr er god pr. Tviler vel at sistnevnte spiller er helt enig i dette, denne gangen. Uansett, spillerne må forholde seg til media som krever sitt, også av de førstnevnte femtenåringene. Skal vi tro dem ga det mersmak å spille i tippeligaen. La oss håpe at de gjør det om fem år også, og at vi får være med å følge utviklingen. Da vil Tippeligaen være litt mer spennende, i hvertfall for meg.

Kommentarer

Populære innlegg