Norsk talentutvikling er i rute!

Det var kanskje i ren gledesrus at Per Joar Hansen tirsdag snakket rett fra levra og ga følgende karakteristikk av norsk talentutvikling; "..Det er en revansje, og det viser at den modellen vi har i Norge fungerer jævlig bra. Vi trenger ikke noen akademier vi sender sjuåringene våre til for å bli gode fotballspillere..". Men han har nok antaglig rett! Dagene i forveien har man som tradisjonelt snakket om hvor god vi i Norge er på spillerutvikling enten det være seg A-landslagets prestasjoner eller blant våre aldersbestemte landslag. Resultatene de aldersbestemte landslagene har prestert i den senere tid taler vel for seg selv. Disse resultatene har også gjort sitt til at man spår et proffras av unge norske spillere i utlandet. Som en ytterlige effekt så gir de samme resultatene også økt motivasjon og mersmak for spillerne.

Faktisk har den norske spillerutviklingen vært så god at vi regelrett har store luksusproblemer knyttet til hvilke unge spillere som skal representere henholdsvis A-landslaget, U23 og U21 landslagene. Flere av spillerne kan spille for alle og har delvis også gjort nettopp det dette året. Den norske deltakelsen i U21 EM har i midlertidig allerede rukket å bli problematisert. VG hadde en oppslag som påpekte at hele 6 spillere, antaglig ikke får muligheten for å være med til Israel neste sommer. Det sto antagelig med noe mindre skrift at kun en av disse spillerne spilte begge kvalifiseringskampene mot Frankrike. La oss ikke håpe at vår spillerutvikling blir et problem?! Med andre ord, la oss ikke gjøre valget vanskelig for spillerne. Klare retningslinjer er her ønskelig. Som det har blitt påpekt de senere dagene så er A-landslaget spydspissen av våre landslag og dermed naturlig nok av høyeste prioritering. Det har lenge vært en tradisjon for hospitering i norsk fotball, så hvorfor ikke følge dette prinsippet også her.

Som Semb, Bjørnebye og Hansen har påpekt så virker den norske spillerutviklingsmodellen! Men dersom Drillos ikke kommer til VM dukket det nok opp en ny debatt. La oss håpe at man har de samme gode argumentene som nå, hvis det skulle bli tilfelle. 

Kommentarer

Populære innlegg